Virtuální realita v Minecraftu

blog.zvladnuto.com

zdroj: minecraft.net
Měl jsem možnost si vyzkoušet virtuální realitu a to ve hře MineCraft. Jak to vypadá a jaké jsou mé dojmy?
Musím uznat, že odladění do VR je precizní a funguje vážně dobře. Po nasazení brýlí jsem se cítil příjemně. Když se člověk dívá okolo sebe a vidí svět MineCraftu, tak ho to opravdu vtáhne. Do rukou jsem dostal pohybové ovladače, které se příjemně drží a jejich ovládání je jednoduché. Pohybová tlačítka fungovala přesně a velmi pohodlně se s nimi pracovalo. Měl jsem vše, abych se mohl vydat na první kroky legendárním zpixelizovaným světem. První pohyb směrem vpřed mě mírně překvapil a maličko rozladil. Při pohybu totiž člověk zažívá zajímavé chvíle. Jelikož chodíte/běháte pomocí tlačítek na pohybových ovladačích (což je celkem logické, protože brýle jsou připojené k počítači a kabel má omezený dosah), tak mozek vnímá běh, ale nohy se přitom nehýbou. Není tedy nic neobvyklého, když vám při běhu začnou mírně cukat nohy. 

zdroj: facebook.com, skupina MIEE

Po pár minutách běhu a těžení jsem spadl z celkem velké výšky. V tu chvíli se mi dostalo velmi nepříjemného pocitu a zhoupl jsem se v nohou. I když nějak člověk ví, že je v bezpečí a nemůže se mu nic stát, tak ho virtuální realita umí vtáhnout do děje. Celkem jsem se toho nahrál asi 15 minut a proto je i tato recenze krátká. Nicméně mě to velmi zaujalo a to i přes nepříjemný pocit, o kterém jsem psal.

Jestli je VR budoucností nejev v herním průmyslu, ale i v práci, to je otázkou. A co přesně bylo použito za headset? Přikládám odkaz. Nic v totmo článku není reklamou na nějaký produkt. Cílem bylo popsat zajímavý zážitek, který všem vřele doporučuji vyzkoušet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *