Workshop kreativního focení s Bárou

blog.zvladnuto.com

Další ze zápisků z vyučovacích hodin. Tentokrát velmi příjemná zkušenost a ukázka toho, že hodiny informatiky na gymnáziu nemusí být nutně o wordu, excelu a powerpointu.

V rámci grafiky jsme se rozhodli bitmapovou grafiku pojmout od píky a ukázali jsme si, jak na fotografie. Samozřejmě, že na důkladné seznámení se se všemi principy by zabralo hodně času a lekcí, ale pro začátek nám to bohatě stačí.

Spousta z nás často vezme mobil, namíří a fotí. Ne všichni ale ví, že u fotoaparátů (většinou) existuje  mód PRO nebo aplikace, které nám takový mód umožňují. Kdo se chce o focení více zajímat, nemusí nutně hned začít s profesionálním fotoaparátem za velké peníze. K mnoha věcem nám postačí i mobil, který má slušný fotoaparát. 

A to nám právě Bára (fotobaru.cz) ukázala. Seznámila nás se základními principy jako je koncepce fotografie, vysvětlila pojmy jako ISO, clona a další. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o přednášku, ale workshop, pak jsme si zkoušeli fotit např. ovoce za různých podmínek a v různých polohách. K dispozici byl i profesionální fotoaparát, takže jsme si mohli vyzkoušet i focení přímo s ním. Na závěr jsme se vydali ven a zkoušeli vyfotit objekty v pohybu.

Jsem rád, že jsme si mohli hodinu informatiky udělat trošku zajímavější s názornými ukázkami.

Bára je skvělá fotografka. Její služby naleznete na adrese fotobaru.cz.
== Martin Kolář ==

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *