WordPress – jak vytvořit nový příspěvek

WordPress je jedním z nejrozšířenějších redakčních systémů na internetu. V tomto článku si ukážeme, jak vytvořit příspěvek bez použití nějakého dalšího builderu.

1. Přihlašte se do administrace wordpresu na adrese vasedomena.cz/wp-admin. 

2. Najeďte myší na Příspěvky a z nabídky klikněte levým tlačítkem myši na Nový příspěvek.

3. Napište vhodný název do vstupu Zadejte název.

4. Napište text do vstupu Napište / pro výběr bloku. Text můžete formátovat podobně jako ve Wordu. V tuto chvíli máte značnou část hotovou a už byste mohli příspěvek publikovat pomocí tlačítka Publikovat v pravé horní části obrazovky. Pokud chcete, aby měl příspěvek hlavní obrázek (to je ten, který se zobrazuje ve výpisu aktualit), pak přejděte ke kroku 5.

5. Klikněte levým tlačítkem myši někam mimo zadávané hodnoty textu. V pravé části je panel, ve kterém sescrolujte (sjeďte) do sekce Náhledový obrázek. Klikneme levým tlačítkem myši na Zvolit náhledový obrázek.


6. Z nabídky zvolte obrázek z již nahraných obrázků kliknutím levého tlačítka myši a poté klikněte na tlačítko Zvolit náhledový obrázek. Pokud chcete nahrát nový obrázek, klikněte si v horní části dialogového okna na kartu Nahrávání souborů. Soubor můžete nahrát přetažením ze složky do okna prohlížeče anebo klikněte levým tlačítkem myši na tlačítko Vybrat soubory. Až budete mít obrázek nahraný, klikněte na tlačítko Zvolit náhledový obrázek.

    

7. Nyní máte připravený příspěvek k publikování.

Do těla příspěvku můžete vkládat mnohem více věcí než jen text – fotogalerii, obrázky, videa a další prvky. O těch ale někdy příště 🙂

== Vaše Zvládnu to ==


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *