Nevíte v čem vytvářet poutavé prezentace? Vyzkoušejte online nástroje #1 – Prezi

blog.zvladnuto.com
Prezentace jsou v dnešní době běžnou věcí. Existuje mnoho programů, které nám je pomohou vytvořit. V tomto článku se zaměříme na vybrané online nástroje, se kterými můžeme prezentace vytvářet. Rádi bychom se s vámi podělili o nástroj, který používáme několik let.

Prezi

Prezi je netradiční online nástroj pro tvorbu prezentací. Nepracuje se v něm se slajdy v pravém slova smyslu. Představme si, že na stůl rozložíme lístečky, které propojíme provázkem. V prezi potom procházíme po provázku od jednoho lístečku k druhému. 
Proč byste měli tento nástroj vůbec používat? Je velmi netradiční a prezentace v něm jsou poutavé. Na oficiálních stránkách prezi.com je dokonce sekce Why Prezi. Doporučujeme se na ní podívat. Na ukázku přikládáme jednu z našich prezentací vytvořenou v tomto prostředí.

Prezi nám umožňuje i ve free verzi hodně věcí zdarma a nabízí širokou škálu možností úprav prezentace.
Náhled z prezentace v Prezi
Než se pustíte do samotné tvorby, tak je třeba si vytvořit účet. Samozřejmě můžete využít přihlášení přes sociální síť Facebook nebo přes účty u společností Apple, Google a Microsoft. 
Log in screen na prezi.com
Po založení účtu si jednoduše vyberete šablonu, kterou začnete upravovat. Pokročilejší uživatelé si mohou vytvářet šablonu od začátku. Šablon máme na výběr opravdu mnoho a jsou postupně přidávány. U každé z nich nalezneme, jak moc obtížné je šablonu upravovat, tedy jaký skill musíme mít. Podle nás je důležité si hlavně vybrat tu, která se nám líbí a obtížnost spíš záleží na čase, který strávíte nad úpravami – tedy o co náročnější na skill, o to bude náročnější časově.

Náhled na šablony
Úpravy jsou celkem intuitivní. Abychom se nerozepisovali příliš dlouze, přikládáme video, ve kterém uvidíte, jak prezentace tohoto typu upravovat.

V dalším díle se podíváme na Microsoft Sway.
== Vaše Zvládnu to ==

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *