AirConsole – konzole z počítače, ovladač z mobilu – zahrajte si!

blog.zvladnuto.com

Trošku netradiční článek na našem blogu, nicméně se zabýváme i zajímavostmi ze světa IT a tím AirConsole rozhodně je. Chcete si zahrát konzolové hry třeba v osmi lidech a to bez toho, aniž byste si kupovali nějaké zařízení nebo ovladače? Pak je AirConsole pro vás správnou volbou. Pojďme si vysvětlit, jak to funguje.

AirConsole je cloudová videoherní konzole založená N-Dreams a to už v roce 2015. Princip je jednoduchý. Z Vašeho počítače se stane herní konzole a z mobilních zařízení (ať už mobil nebo tablet) potom herní ovladač. 

Co k tomu potřebujeme?

Kromě výše zmíněného hardware si stačí spustit v prohlížeči Google Chrome aplikaci na adrese airconsole.com, kliknout na tlačítko START a vyčkat na zobrazení herního kódu. Na mobilu potom buď spustit prohlížeč a v něm zadat identickou adresu nebo si stáhnout aplikaci (doporučujeme) AirConsole, kterou najdete jak v Google Play tak i v Apple Appstore. Po přihlášení zadáte zobrazený herní kód a už jste v menu.

Free nebo placené?

Zní to jednoduše a je to zadarmo? Částečně. Pokud budete používat free verzi, pak můžou hrát maximálně dva hráči a po určité době se vám zapne reklama, což je nepohodlné. Vhodnější je si zaplatit VIP, které stojí měsíčně 89 Kč. Stačí, aby jeden z hráčů byl VIP a potom se k němu může připojit několik dalších a můžete hrát prakticky bez omezení. VIP hráči mají v některých hrách více možností, ale rozhodně ne ve stylu pay2win, jedná se spíše o „kosmetické“ výhody.

Hry na AirConsole

V současné době je na AirConsoli přes 140 herních titulů. Hry jsou průběžně přidávány nebo vylepšovány. Přikládáme screenshoty z vybraných her a obecně z AirConsole.


Screeny z mobilního zařízení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *