Jaké změny nás čekají u přijímaček ve školním roce 2023/2024

Změny se stávají realitou, a to nejen v knihách, ale také ve vašich přihláškách na střední školu. Pamatujete na chvíle, kdy jste se s napětím připravovali na přijímací zkoušky a přemýšleli, kam budete pokračovat ve vzdělávání? Dobrá zpráva je, že pro tento školní rok se dočkáte podstatných změn, které vám ulehčí cestu k vašim vzdělávacím cílům. Co vše se změní? Pojďme se na to podívat.

Možnost podat až 3 přihlášky


Jednou z nejvýraznějších změn je to, že nyní budete moci podat až 3 přihlášky na střední školu místo původních 2. Tato změna přinese mnoho výhod a možností pro žáky. Máte tak možnost zkoušet štěstí na více školách a zvýšit tak své šance na vstup na tu nejvhodnější pro vaše vzdělávací potřeby. Je to skvělá zpráva pro všechny, kteří chtějí mít více možností a nechtějí své školní osudy svázat pouze s jednou institucí.

Až 5 přihlášek pro obory s talentovými zkouškami


Pro ty, kteří zamířit na školy s talentovými zkouškami, jsou novinky ještě výraznější. Nově budete moci podat až 5 přihlášek na tyto specifické obory. To vám otevírá dveře k širšímu spektru možností a umožňuje vám vybrat si školu, která skvěle odpovídá vašim osobním dovednostem a zájmům. Získáte tak více příležitostí pro rozvoj svého talentu a vzdělání na místě, které vás opravdu zajímá.

Elektronické podání přihlášek


A co se týče samotného procesu podání přihlášek, také zde nastala zásadní změna. Digitalizace se stala klíčem k usnadnění celého procesu. Nově nemusíte absolvovat maratón skolení škol, abyste mohli podat svou přihlášku. Stačí vám připojení k internetu a několik kliknutí myší. Elektronické podání přihlášky vám ušetří spoustu času a energie, kterou můžete věnovat další přípravě na zkoušky a výběru správné střední školy.

Změny ve středoškolském přijímacím procesu pro letošní školní rok jsou zcela jistě významné a přinášejí více možností a efektivity pro všechny zúčastněné. Tři přihlášky místo dvou, nebo dokonce pět pro talentové obory, spolu s elektronickým podáním, jsou kroky směrem k modernizaci a zjednodušení celého systému. Máte tak více volnosti a možností, jak si vybrat tu pravou školu pro svůj budoucí rozvoj. Těšíme se na to, jak tyto změny ovlivní budoucnost středoškolského vzdělání a na to, jak si nové generace žáků v těchto nových podmínkách povedou.

Chcete být dobře připraveni? Využijte našich přípravných kurzů na nějaké naší pobočce anebo v online podobě. Nebo využijte našich videí, která jsou kompletně zdarma. Matematiku se můžete také učit na našem blogu. Buďte úspěšní a vyzrajte na přijímací zkoušky.

== Vaše Zvládnu to ==

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *