Déjà vu – posun přijímacích zkoušek?

blog.zvladnuto.com

Před rokem byly termíny přijímacích zkoušek na střední školy a víceletá gymnázia posunuty na začátek června. Letošní rok by mohl mít podobný průběh vzhledem ke stavu, v jakém se nachází naše republika.

Média nás denně bombardují mnoha zprávami o vývoji pandemické situace nejen u nás, ale i ve světě. Vzhledem k opatřením, ke kterým přistoupila vláda ČR, můžeme předpokládat i posunutí termínu přijímacích zkoušek.

MŠMT zvažuje posunutí právě kvůli nepředvídatelné situaci a jedná se zástupci škol o této změně. V blízké době by měla seznámit veřejnost s výsledkem. Mluvčí MŠMT Lednová: „MŠMT zvažuje i posunutí termínu přijímacích zkoušek, protože v tuto chvíli není jasné, jak nastavená opatření zaberou. Předpokladem je, že všechny variantní scénáře bude mít MŠMT do konce příštího týdne, přičemž s nimi pak neodkladně seznámí jak školy, žáky a studenty, tak i rodiče a veřejnost,“ [odkaz na článek forum24]

Přípravné kurzy, které u nás probíhají budou reagovat na rozhodnutí MŠMT. V případě posunutí termínů přerušíme kurzy a budeme pokračovat tak, abyste byli co nejlépe připraveni.

Vaše Zvládnu to

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *